Συνεργασία σχολείου – οικογένειας

Όλες οι Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις που υιοθετούμε προωθούν την ανάπτυξη μιας στενής σχέσης σχολείου-οικογένειας

Ως Reggio inspired school πιστεύουμε πως οι γονείς είστε οι βασικοί συνεργάτες μας. Είστε οι πιο σημαντικοί παιδαγωγοί στη ζωή του παιδιού σας επηρεάζοντας τη σκέψη του. Σας καλούμε να ανταλλάξουμε  πληροφορίες, γνώσεις, ιδέες και σκέψεις και να συνδυαμορφώσουμε ένα θετικό κλίμα επικοινωνίας που προάγει τη μάθηση του παιδιού σας και την ολόπλευρη ανάπτυξη του. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο δεν διαχωρίζεται από την υπόλοιπη ζωή του παιδιού. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μελών το βοηθά να αναπτύξει στρατηγικές διαχείρισης των αλλαγών που γίνονται στη ζωή του.

Αφουγκραζόμαστε το όραμα, τις ανησυχίες, τις ανάγκες  σας για το παιδί σας και τις συμπεριλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας και στις καθημερινές πρακτικές μας.

Παιδιά Γονείς Εκπαιδευτικοί Κοινότητα

Παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινότητα βρισκόμαστε σε μια αέναη διάδραση.

Αποτελούμε  μέλη μιας ευρύτερης ομάδας που διερευνούμε και επηρεάζουμε τη μαθησιακή διαδικασία του παιδιού. Η συνεργασία όλων μας προσφέρει στο παιδί εργαλεία που το βοηθούν στο να εξερευνάει τον κόσμο γύρω του και να διαμορφώνει τη δική του θεώρηση. Μαζί με την κοινότητα που ζει το παιδί ασκείτε σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση των εσωτερικών κινήτρων του για μάθηση, αξιών, συμπεριφορών και στάσεων. 

Σχολές γονέων

Προωθούμε την προσωπική σας ανάπτυξη μέσω επιμορφώσεων,  μιας και πιστεύουμε, πως ο κάθε σας  είναι ένα ξεχωριστό άτομο, με όνειρα και στόχους προσωπικής εξέλιξης πριν ακόμα γίνει γονιός, αλλά φυσικά και μετά τη γέννηση του παιδιού σας. Άλλωστε η προσωπική μας βελτίωση θα μας οδηγήσει αυτόματα και στη βελτίωση της σχέσης μας με το παιδί μας.

Οργανώνουμε σχολές γονέων εκπαιδεύοντας σας πάνω σε παιδαγωγικά κατάλληλες πρακτικές αγωγής, διαπαιδαγώγησης και επιμόρφωσης σχετικά με θέματα που έχουν στο επίκεντρό τους το παιδί. «Μαθαίνουμε μαζί» και βελτιώνουμε τις σχέσεις τους.

Ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η εμπειρίες σας, είτε αφορούν το επάγγελμά σας, είτε το χόμπι σας, είναι πολύτιμες, ενσωματώνονται και εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ενημέρωση σας σχετικά με το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και την πρόοδο του παιδιού

Αξιοποιούμε  μία μεγάλη ποικιλία τρόπων επικοινωνίας: τακτικές συναντήσεις μας σε επίπεδο τάξης, σχολείου, συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο, καθημερινή γραπτή ενημέρωση για την πρόοδο του παιδιού στο σχολείο, ενημέρωση/επικοινωνία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δράσεις, εκδρομές, γιορτές

Οργανώνουμε κοινές δράσεις και εκδρομές στο πρωινό μας πρόγραμμα, απογεύματα και Σαββατοκύριακα με σκοπό να μοιραστούμε εμπειρίες χαράς και δημιουργικότητας.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο