Οι εγκαταστάσεις μας

«O χώρος από πολύ παλιά, έχει χαρακτηριστεί από τον ανθρωπολόγο E. Hall, ότι διαθέτει μια «κρυφή» διάσταση, ότι διαπερνιέται από μια «σιωπηλή» γλώσσα που καθορίζει τη χρήση και τις σχέσεις των ανθρώπων.» Δόμνα-Μίκα Κακανά

Ο σχολικός χώρος αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα μέσα στον οποίο επιτελείται η εκπαιδευτική διαδικασία και η μάθηση και τις επηρεάζει καθοριστικά. Στο σχολείο μας επηρεασμένοι-ες από την Παιδαγωγική Προσέγγιση Reggio Emilia  διαμορφώσαμε τους χώρους μας και εξοπλίσαμε υλικοτεχνικά το σχολείο μας, ώστε να αποτελούν εξερεύνηση και πρόκληση για τα παιδιά. Άλλωστε ο χώρος ονομάζεται «τρίτος παιδαγωγός» και ως τέτοιος  ανακαινίστηκε για να υπηρετεί την αισθητική, να οργανώνει και να αναδεικνύει τη δουλειά των παιδιών, να τα διευκολύνει στη βιωματική μάθηση, την αυτονομία, να διευκολύνει την τεκμηρίωση-documentation, να προάγει τη συνεργασία, την λήψη πρωτοβουλιών και τη συλλογικότητα.

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία το σχολείο έχει εξοπλιστεί με προτζέκτορα, διαφανοσκόπεια, φορητούς υπολογιστές, ψηφιακό μικροσκόπιο, φωτοτράπεζες, ηχητικά συστήματα, φωτογραφικές μηχανές. Μέσα από την αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνολογίας, οργανώνουμε ελκυστικές παιδαγωγικές διαδικασίες  που αποβλέπουν στην επίτευξη των γνωστικών στόχων, προάγουν την κριτική σκέψη, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας , την ενίσχυση της επικοινωνιακής ικανότητας, την ικανότητα συνεργασίας, την προσαρμοστικότητα και την υπευθυνότητά  τους μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Επισημαίνεται πως στα σχολεία Reggio η εκπαιδευτική διαδικασία προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητας των παιδιών μέσα από ευφάνταστα ψηφιακά μέσα.

Αύγουστος 2021

Ανακαίνιση του σχολείου με σκοπό την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών εν μέσω της πανδημίας

  1. Τα νέα μας πατώματα διαθέτουν απολυμαντική επιφάνεια που μπορεί να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας  ενάντια στα μικρόβια και τις λοιμώξεις, ακόμα και στο χρόνο ενδιάμεσα σε δύο καθαρισμούς. Η εταιρεία κατασκευής εγγυάται πως το πάτωμα εξουδετερώνει τα επιβλαβή βακτήρια χωρίς τη χρήση χημικών .Επιπλέον είναι ελαστικά και απορροφούν το θόρυβο.
  2. Το σχολείο έχει εξοπλιστεί με καθαριστές αέρα οι οποίοι καθαρίζουν τον αέρα με φυσικό τρόπο και όχι μηχανικά μέσω του ιονισμού ή λάμπας UV που απελευθερώνει Όζον. Είναι αποτελεσματικές στην εξουδετέρωση των ιών (περιλαμβανομένου του Covid – 19) χάρη στο φίλτρο Hepa H13 και την πρωτοποριακή τεχνολογία Plasmawave που δημιουργεί υδροξύλια και εξουδετερώνει τα μικρόβια.
  3. Οι τοίχοι του σχολείου επενδύθηκαν με υλικά που εκτός από την εξαίσια αισθητική εξασφαλίζουν την καθαριότητά τους με σαπούνι και ζεστό νερό.
  4. Στα μπάνια των παιδιών λειτουργεί θερμοσίφωνας ώστε να υπάρχει ζεστό νερό για να πλένουν τα παιδιά με ευχαρίστηση, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, τα χέρια τους και να σκοτώνονται τα μικρόβια.

Επιπλέον

  1. Το σχολείο εξοπλίστηκε με έπιπλα από υποαλλεργικά μη τοξικά υλικά.
  2. Αντικαταστάθηκε όλο το σύστημα θέρμανσης. Το σχολείο θερμαίνεται με καλοριφέρ ώστε να αερίζεται επαρκώς το χειμώνα και να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία.
  3. Αντικαταστάθηκαν όλα τα υδραυλικά του σχολείου.
  4. Κατασκευάστηκε καινούρια κουζίνα τόσο σε έπιπλα όσο και σε συσκευές.
  5. Αντικαταστάθηκαν όλα τα κουφώματα του σχολείου.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο